circulair duurzaam interieur design forbo linoleum

furniture linoleum desktop van Forbo.

Linoleum heeft vaak nog een enigszins oubollig imago. Maar Forbo timmert al jarenlang hard aan de weg om van dat imago af te komen – en met succes. Linoleum is bovendien een duurzaam materiaal.
Linoleum (of marmoleum) wordt gemaakt van 97% natuurlijke materialen, 72% daarvan is snel herwinbaar en 43% is gerecyclede content. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze eenvoudige, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.

Linoleum is niet alleen toepasbaar als vloerbedekking, maar bestaat ook als afwerkingsmateriaal voor meubels: furniture linoleum. Forbo furniture linoleum desktop is een natuurlijk afwerkingsmateriaal voor diverse meubels als bureaus, stoelen, krukken, kasten. Furniture linoleum desktop heeft een mat oppervlak, een warme en zachte textuur en is verkrijgbaar in 21 verschillende kleuren.