interieurontwerp | circulair maatwerk in een interieur met vakantiesfeer.

boven: bestaande situatie.

visualisatie woonkamer keuken eethoek van bossestraat
visualisatie eethoek keuken maatwerkkast van bossestraat
visualisatie serre keuken studeerkamer maatwerkkast van bossestraat
moodboard duurzaam interieur leemstuc vakantiesfeer

project samenvatting: onze opdrachtgevers waren op zoek naar duurzaam interieuradvies en maatwerk meubelontwerpen voor hun woning, die onder architectuur verbouwd zou worden.

projecttaken: interieuradvies en -ontwerp.

locatie: particuliere woning in Delft.

oplevering: zomer 2020.

de interieurvraag.
Toen onze opdrachtgevers het eerste indelingsvoorstel voor hun te verbouwen jaren ’30 benedenwoning op tafel hadden liggen, besloten ze naast een architect ook onze hulp in te schakelen. Hun interieurwens: een duurzaam in- en exterieur in vakantiesfeer, waarin de smaak van beiden tot zijn recht zou komen. We kregen de opdracht ons over het gehele interieur te ontfermen: van woonkamer tot studeerkamer, van slaapkamer tot kinderkamer, van bijkeuken tot berging en van badkamer tot keuken – zelfs over de buitenruimte mochten we onze gedachten laten gaan. De kaders waren duidelijk: een keramische houtlook vloer en leemstuc wanden zouden de basis vormen voor het interieur, evenals enkele bestaande meubelstukken en verlichtingsarmaturen die in hun nieuwe interieur een plek moesten krijgen.

duurzaam interieurontwerp met circulaire maatwerk elementen.
Aangezien de bestaande houten vloer vervangen zou worden door een keramische houtlook vloer, werd circulair hergebruik van deze grenen vloer in het maatwerk een belangrijk uitgangspunt. In contrast met de lichte keramische houtlook vloer, werd gekozen voor maatwerk kasten uitgevoerd in donkergebeitste houten vloerplanken in combinatie met wit leemstuc. Dit concept werd in alle ruimtes doorgevoerd. Als  kastdeuren in de slaapkamer zouden de deuren van de Biedermeier kast hergebruikt worden. Voor de wanden in de verschillende ruimtes werd een warme leemstuc tint gekozen. Onder de eettafel zou een vloerkleed van gedecoreerde keramische tegels komen, die ook in keuken en badkamer zouden terugkomen. Als aanvulling op het indelingsplan van de architect, werd voorgesteld de entreedeuren van woon- en studeerkamer uit te voeren in glas, om de natuurlijke lichtinval in de hal te vergroten. 

Voor de woonkamer werd een kastenwand ontworpen, die eethoek en woonkamer met elkaar zou verbinden. Een eetkamerbank en een tv-kast maakten onderdeel uit van deze kastenwand. Onder het raam aan de voorzijde werd een maatwerk bankje (met extra opbergruimte) ontworpen.

Tussen de keuken (maatwerk, uitgevoerd in bamboe) en de serre werd een verbindend open kastelement ontworpen, zodat de bestaande dragende vrijstaande kolom zou wegvallen. 

Ook voor de platenspeler en de bijbehorende platencollectie werd een maatwerkmeubel ontworpen, naast maatwerkkasten voor slaapkamer, badkamer en berging.

van verbouwen naar verhuizen.
Alhoewel onze opdrachtgevers gecharmeerd waren van onze ideeën, en uitkeken naar de verbouwing, leidde de coronatijd tot nieuwe inzichten. De verhuizing naar een landelijke omgeving, die op de langere termijn gepland stond, bleek ineens toch op kortere termijn mogelijk te zijn. De verbouwplannen werden verruild voor verhuisplannen. Helaas geen realisatie van onze maatwerk ideeën – maar wie weet kunnen ze, in aangepaste vorm, toch ooit een plekje krijgen in een ander interieur : )

"de samenwerking met jullie voelde erg prettig aan en we waren ervan overtuigd dat we gezamenlijk ons huis compleet naar ons zin en smaak hadden kunnen maken."

Arnold & Laura