circulair interieur design lumiere

Lumière Maastricht.

Maastricht is een heerlijke stad om in rond te dwalen en ik kom er altijd weer graag. Met de ontwikkeling van het Sphinxkwartier is Maastricht op dit moment ook goed bezig om zichzelf op de kaart te zetten wat betreft duurzame herontwikkeling van leegstaand industrieel erfgoed.

In november 2016 is al een klein architectonisch pareltje in dit geheel opgeleverd: filmhuis Lumière, met daarbij een geweldig restaurant, gevestigd in de oude elektriciteitscentrale en gelegen aan ’t Bassin. De inrichting van het restaurant is verzorgd door het duo Roos en de Vos, oftewel Rosie Stapel en Dorine de Vos. Deze laatste dame kenden wij natuurlijk al van Hotel New York en Villa Augustus  –  een originele en laid-back inrichting was dus gegarandeerd.

Inmiddels heb ik zelf de proef op de som genomen… en wat heb ik weer genoten! De dames hebben goed gebruik gemaakt van de reeds aanwezige industriële elementen en zijn erin geslaagd om met behulp van een hoop vondsten uit kringloopwinkels een intiem “filmhuis-sfeertje” te creëren. De geweldige akoestiek van de ruimte draagt daar trouwens ook goed aan bij. En daar waar nieuwe elementen nodig waren, is gekozen voor fabrikanten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zoals de tegels van Mosa en tapijt van Desso.

Mocht je in Maastricht zijn, dan zou ik zeker even een kijkje nemen – wil je er ook gaan eten? Reserveren is zeker aan te raden!

Foto’s: Philip Driessen.