architectencafé in het circulaire hof van cartesius.

In het kader van de week van de circulaire economie reisden wij gisteravond af naar Utrecht, dat sinds een paar maanden een interessante circulaire broedplaats rijker is: het Hof van Cartesius, gelegen in het creatieve en circulaire Werkspoorkwartier.

Tijdens het architectencafé dat hier plaatsvond, vertelden Charlotte Ernst, initiatiefnemer van het Hof, samen met architect Rolf Reichardt van RHAW architecture over de totstandkoming van dit circulaire bouwwerk.

Ontstaan vanuit een open call van de gemeente Utrecht, die Charlotte i.s.m. LINT landschapsarchitecten in 2014 won, is in samenwerking met veel enthousiaste circulaire partners het idee voor een creatieve circulaire broedplaats verder uitgekristalliseerd. In 2017 werd uiteindelijk met de bouw gestart. De eerste fase van het project is nog niet helemaal afgerond, maar sinds een paar maanden hebben de eerste circulaire ondernemers hun intrek genomen in het Hof. Op vrijdag 12 januari j.l. vond de officiële opening van het Hof plaats.