balanced biotope trendlezing en -presentatie.

Op een regenachtige vrijdagochtend halverwege oktober togen wij – in alle vroegte – naar Amsterdam. Naar de Vijzelstraat om precies te zijn, waar zich de prachtige evenementenlocatie “Atelier de Vijzel” bevindt.

Toen wij aankwamen bij deze locatie waren de voorbereidingen van het Balanced Biotope Trendevent van Bloemenbureau Holland reeds in volle gang. De medewerkers van The Wunderkammer vlogen – met armen vol bloemen en planten – trap op en trap af om de ruimte aan te kleden tot een sprookjesachtig groen geheel. De catering zorgde ervoor dat er een buffet vol lekkere, duurzame hapjes en drankjes werd klaar gezet. En terwijl het langzaam lichter werd en de zon begon te schijnen, gingen wij aan de slag met het uitstallen van onze materialen moodboards – een bonte verzameling van duurzame en circulaire materialen en meubels, bij elkaar gezocht i.s.m. Broeinest Amsterdam.

Gastspreker.
Aanleiding van dit alles was de uitnodiging van Gardeners Creative Agency om als gastspreker op te treden bij dit trendevent. Dit creatieve bureau werkt o.a. voor Bloemenbureau Holland en organiseert voor deze club jaarlijks een trendevent waarbij media, journalisten en influencers worden uitgenodigd en geïnspireerd over de laatste trends op het gebied van planten, bloemen en interieur.

Bloemenbureau Holland.
Bloemenbureau Holland – bekend van de campagnes mooiwatbloemendoen.nl en mooiwatplantendoen.nl – ontwikkelt jaarlijks twee nieuwe trend collecties op het gebied van bloemen en planten. Eén collectie voor de lente/zomer en één voor de herfst/winter. Deze collecties sluiten aan bij de huidige trends op andere gebieden. De trend collectie herfst/winter 2021 is gebaseerd op de stijltrend Balanced Biotope. Een trend waarin duurzame innovaties, biobased materialen en hergebruik worden uitgelicht. Een trend waarbij interior for tomorrow mooi aansluit. Aan ons het verzoek om deze trend te vertalen naar het interieur. Een interieur waarin een Balanced Biotope wordt gecreëerd, met een hoofdrol voor groen en voor duurzame en circulaire materialen en meubels.

Inspirerende trendlezing.
Uiteraard bereidden we voor deze dag een inspirerende trendlezing voor, waarin wij met het aanwezige publiek onze visie konden delen op het vlak van duurzame en circulaire interieurvormgeving, met uiteraard, extra aandacht voor bloemen en planten in het interieur. Inspiratie konden de aanwezigen opdoen bij de ter plekke uitgestalde materialen moodboards. Voor nog meer inspiratie verzamelden wij meubels en materialen die naadloos aansluiten bij deze trend en binnen het – speciaal voor deze trend ontwikkelde – kleurenpalet. De moodboards hiernaast, met de kleurtenhema’s “earth is calling”, “sparkling nature” en “oxygen for the mind” zijn daarvan het resultaat.

Duurzame en circulaire materialen en meubels.
Omringd door een zee van bloemen en planten sloten wij deze inspirerende ochtend af met een overheerlijke brunch, waarna we huiswaarts keerden met een prachtig boeket bloemen (waarvan wij overigens nog steeds genieten, omdat een groot deel van de bloemen uitstekend als droogbloem is te gebruiken:)).

Wil je meer weten over de duurzame en circulaire meubels en materialen die we selecteerden voor de balanced biotope trend? Veel van de materialen en meubels zijn terug te vinden op het Pinterest-bord dat we speciaal voor deze gelegenheid maakten. Mocht je toch een materiaal en/of meubel tegenkomen waarover je meer wil weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Tenslotte delen wij graag nog een aantal foto’s met jullie, die een impressie geven van deze mooie ochtend in Amsterdam.