circulaire meubels van Spoinq.

design district 2019.

Het is alweer enkele maanden geleden dat we de mooie presentatie van meubelmerk Spoinq in de van Nelle fabriek in Rotterdam konden bewonderen tijdens de vakbeurs Design District 2019. Het merk kenden we al langer, en de aantrekkelijke meubelcollectie wordt steeds verder uitgebreid met mooie designs (van o.a. Floris Hovers). Wij waren dan ook blij verrast toen we tijdens een gesprek met Bob Valckx van Spoinq hoorden dat ze heel veel aandacht besteden aan de circulariteit van hun producten. Want: hoe groter het aanbod van duurzame en circulaire meubels, hoe beter wij ons werk als bewuste interieurvormgevers kunnen uitvoeren.

Op de website van Spoinq wordt de manier waarop ze binnen het bedrijf met circulairiteit omgaan duidelijk uitgelegd:

circulair.

Bij Spoinq zijn we al jaren bezig met duurzaamheid en circulariteit. Al onze producten worden zo ontworpen dat ze jarenlang meegaan en daarna kunnen ze worden hersteld of gerecycled. Spoinq streeft ernaar om al haar producten zo te ontwerpen, te maken en op te bouwen, dat ieder product volledig circulair is.Bij circulaire producten gaat het over het nemen van verantwoordelijkheid, slim en bewust produceren zodat we samen weer in een schone wereld kunnen leven. Onze meubelen worden bijna in zijn geheel in een straal van 100 km rondom ons magazijn gefabriceerd door nog echte Nederlandse ambachtsbedrijven. Onze toeleveranciers zijn heel bewust bezig welke materialen ze gebruiken en hoe ze omgaan met energie en de afvalstroom.

productpaspoort.

Spoinq introduceert een productpaspoort voor ieder product uit haar collectie. Hiermee zie je snel in hoeverre een product nu al circulair is.

Spoinq gebruikt zoveel mogelijk FSC hout, water gedragen lakken & lijmen, recyclebaar meubelschuim, zo min mogelijk verpakkingsmateriaal en onze eco meubelstoffen collectie wordt steeds groter.