een circulaire keuken in rotterdam.

Work in progress… Op dit moment zijn we – voor een particuliere opdrachtgever in Rotterdam – bezig met het ontwerp en de realisatie van een circulaire keuken. Wat een prachtig project voor ons! Een uitgelezen kans om onze ideeën m.b.t. circulaire interieurvormgeving in de praktijk te toetsen.

Enkele maanden geleden kochten onze opdrachtgevers een nieuw huis – daterend uit het begin van de vorige eeuw – dat een aantal jaar geleden helemaal is opgeknapt. De nieuwe keuken die de vorige bewoners erin geplaatst hadden voldeed echter niet aan hun wensen. Dus werd besloten de keuken (deels) te verkopen en op zoek te gaan naar een nieuwe. Een keuken met karakter, en niet strak, wit, modern en zonder ziel. En graag zo circulair mogelijk. Met deze vraag kwamen de opdrachtgevers bij ons terecht.

Op basis van een eerste kennismakingsgesprek en een inventarisatie van de wensen en eisen zijn we gestart met het ontwerpen van de nieuwe ruimtelijke indeling van de keuken. Deze ligt inmiddels vast, net als de gewenste “look & feel” – mede dankzij de mooie sfeerbeelden die de opdrachtgevers al verzameld hadden.

Inmiddels zijn we druk op zoek naar geschikte materialen om te kunnen starten met de realisatie. Materialen die – bij voorkeur – lokaal, in Rotterdam, te verkrijgen zijn. En tijdens zo’n zoektocht valt er heel wat moois te ontdekken! Denk aan gave oude paneeldeuren, een stoere industriële werkbank, mooie oude tegeltjes – en dat alles met een rauw Rotterdams randje…get the picture?

We vinden het oprecht een super project! De samenwerking verloopt prima; de basis van het huis (wat een prachtige hoge ruimtes…), de verdere plannen van de opdrachtgevers (wat een lieve kinderkamer en wat een heerlijke tuin!) en het lokale aanbod van oude bouwmaterialen  geven ons een goed gevoel: we zien nu al uit naar het eindresultaat!