een inspirerend dagje @ Material Xperience.

Afgelopen donderdag stond een bezoek aan het jaarlijks terugkerende evenement Material Xperience op het programma.

Naast een hoop (nieuwe) materialen op het gebied van o.a. interieur, architectuur en mode was er ook een inspirerend lezingenprogramma m.b.t. de toekomst van het interieur: the future of… interior.

Interieurarchitect Odette Ex van Ex Interiors en Simone de Waart van Material Sense vertelden beide uit een andere invalshoek over hun ideeën m.b.t. de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van interieur en materialen. En uiteraard speelt duurzaamheid daarin een belangrijke rol.

En ook bij de lancering van het initiatief INSIDE/INSIDE, een nieuw online platform voor (interieur-)architecten waarmee de milieu-impact van een interieur kan worden doorgerekend, werd door founding partners DGBCNIBE en Ex Interiors duidelijk gemaakt dat aandacht voor duurzaamheid en circulariteit op het gebied van interieur niet iets is waar alleen wij ons druk om maken – gelukkig maar…

Op de beursvloer waren ook verschillende voorbeelden van innovatieve, aantrekkelijke en tegelijkertijd duurzame materialen en hun (interieur-)toepassingen te bewonderen.

Kortom: het was een mooi dagje Rotterdam, waarbij wij vol inspiratie en goede moed over de toekomst van een duurzamer (interieur-)wereld huiswaarts zijn gekeerd.