everything but the desktop | Daphna Laurens.

Na een succesvolle eerste editie van Transitions, nodigde Baars & Bloemhoff opnieuw zes ontwerpers uit om zijn decoratieve materialen (waaronder Forbo Desktop of Furniture Linoleum) op originele wijze vorm te geven in Transitions II.

‘On top organisers’, ‘above lamp’ en een ‘beside chair’ zijn de producten ontworpen door het duo Daphna Laurens voor Transitions II.

Voor Everything But the Desktop! zochten de twee ontwerpers de grenzen op van de vervormbaarheid. Met de wens om het materiaal op een andere manier toe te passen dan waarvoor het ontworpen was, lijmde het duo twee lagen Forbo Desktop op elkaar en creëerde op die manier een tweekleurig, dubbelzijdig, flexibel materiaal.

De naam van het – duurzame – materiaal (Forbo Desktop) leidde vervolgens tot de wijze waarop de objecten hun uiteindelijke vorm zouden krijgen: als organisers, als lamp en een comfortabele werkstoel. Deze geven inzicht in, en spelen met, de verschillende eigenschappen (kleur, textuur, vervormbaarheid) van het materiaal.

Bron: Daphna Laurens

Foto: Baars & Bloemhoff