herbestemming | van casco betonconstructie naar de samenleving.

Delen is het nieuwe hebben

In het kader van hergebruik en herbestemming van bestaande gebouwen is het voormalige kantoorpand aan de Vonderweg 11 te Eindhoven uitgekozen voor de afstudeeropdracht 2013-2014 van Perk Interieuropleidingen. De kaalgehaalde betonconstructie van dit uit 3 vleugels bestaande – elk 4 tot 6 verdiepingen tellende – gebouw, biedt zich aan om een nieuw Wonderland in te realiseren: licht, leesbaar, zorgzaam, geruststellend en energiek.

In het Masterplan wordt voorzien in een woonomgeving waar diverse leeftijdsgroepen vlak bij elkaar wonen, ondersteund door de meest basale functies, zodat de meeste mogelijkheden ontstaan om voor elkaar te zorgen als dat nodig is. VonderWonder kan als voorbeeld- en inspiratieproject dienen voor een nieuwe toekomst.

Van urban farming tot Coffee Company, van seniorenhonk tot kinderdagverblijf, van studentenwoning tot breiwinkel: in het VonderWonder-complex vind je het allemaal. In de Noordvleugel van dit complex wacht de bezoeker een inspirerende stedelijke groenbeleving, waar binnen- en buitenwereld met elkaar versmolten lijken.

samen leven – samen delen – samen zorgen