interieuradvies aan huis | een licht en Scandinavisch huis vol groen.

project samenvatting:
Marjolein won het gratis interieuradvies aan huis dat we in december 2019 weggaven. Ze wilde een aantal zaken vernieuwen in haar interieur en had wel ideeën, maar wist niet waar te beginnen. Tijdens ons interieuradvies aan huis deelden we onze ideeën en tips met haar.

projecttaken:
interieuradvies.

locatie:
particuliere woning in Oosterhout.

oplevering:
februari 2020 .

de interieurvraag.
Marjolein was heel blij met het winnen van ons interieuradvies. Om kans te maken op het advies stuurde ze ons het volgende berichtje: “Ik woon in een kleine 2- onder-1 kap woning en heb een nieuwe bank nodig. Eigenlijk mag alles wel nieuw, maar ik weet niet zo goed hoe ik het moet indelen en wat voor bank ik het beste kan nemen. Eigenlijk weet ik niet waar ik het beste kan beginnen, aangezien ik niet alles in een keer kan vernieuwen…” “…Ik ben al een jaar aan het twijfelen en heb het idee dat ik het niet meer out of the box kan bekijken.” Dat leek ons een prima startpunt voor ons “interieuradvies aan huis” !

aan de slag.
Uit het telefonische intake-gesprek met Marjolein bleek dat ze houdt van een licht huis met een Scandinavische sfeer, voorzien van warme, zachte tinten en een persoonlijk, niet te strak, interieur. En van planten! Met deze wensen, wat foto’s van het bestaande interieur en een plattegrondje met de maten van de woonkamer konden we aan de slag. Als voorbereiding op ons interieuradvies aan huis maakten we een Pinterest-bord met ideeën, tips en inspiratiebeelden en tekenden we een klein plattegrondje met een nieuw indelingsvoorstel.

een nieuw indelingsvoorstel.

  • Door de zithoek anders te oriënteren ontstaat een meer intieme leefhoek, waarbij je volop kunt genieten van het in het huis aanwezige licht. Een hoekbank op pootjes, voorzien van speelse kussens – en eventueel aangevuld met een luchtig fauteuiltje – zorgt voor een stevige basis met voldoende zitplekken.
  • Door de lange wand in de woonkamer te verven in een meer verzadigde grijsgroene tint en te spelen met zwarte accenten, krijgt het interieur wat meer smoel. Een grote, wandhoge afbeelding in botanische stijl bij de eethoek doorbreekt de lange wand en kan, gecombineerd met wat vazen, dienen als ankerpunt voor de prachtige plantenverzameling van Marjolein. Door de vele kleine tafeltjes te vervangen door een grotere stoere houten bank of een zwarte metalen wandrek, oogt het interieur wat minder rommelig.
  • Een ronde eettafel direct voor de openslaande deuren met daarboven een luchtige hanglamp zorgt voor een tweede gezellige leefplek. Om de open keuken en de living van elkaar te scheiden, is er nog ruimte voor een luchtig scheidings-meubel, dat eventueel ook praktisch kan worden ingezet als extra werkruimte.

interieuradvies aan huis.
Tijdens het twee uur durende interieuradvies aan huis konden we Marjolein al deze ideeën kenbaar maken aan de hand van het Pinterest-bord en de plattegrond. Ter plekke hebben we nog wat nieuwe pins aan het bord toegevoegd. Handig om alle tips op die manier altijd bij de hand te hebben.

Lijkt het jou ook wel wat, zo’n interieuradvies aan huis? Neem dan snel contact met ons op!

"ik ben heel blij dat ik nu niet meer twijfel, maar kan gaan doen."

Marjolein.