interieuradvies aan huis | een wandcompositie als verbindend element.

project samenvatting:
een interieuradvies aan huis na een verhuizing was voor de opdrachtgevers de oplossing om meer eenheid te creëren in hun interieur.

projecttaken:
interieuradvies en -styling.

locatie:
particuliere woning in Breda.

oplevering:
voorjaar 2019.

van jaren ’30 huis naar nieuwbouw.
Een aantal weken geleden mochten wij voor een intakegesprek langs komen bij onze opdrachtgevers, die net verhuisd waren naar een prachtige, ruime woning. Bonus: de woning was gelegen in een mooi, duurzaam gebouwd hofje met groene daken aan de rand van Breda.

De bewoners kwamen uit een jaren ’30 huis, met een heel andere indeling dan hun nieuwe, moderne woning. Ze vonden het lastig om van hun bestaande interieur een geheel te maken.

interieuradvies aan huis.
Op basis van ons intakegesprek hebben we in overleg met de opdrachtgevers besloten dat een “interieuradvies aan huis” voor hen de beste keuze was om tot een oplossing te komen voor hun interieurvraagstuk.

Wat we hebben gedaan:

  • om de haard en de tuin meer bij de zithoek te betrekken hebben we de indeling gewijzigd. De televisie werd naar de  tegenoverliggende wand naast de haard verplaatst en de opstelling van de banken aangepast. Daardoor oogt de woonkamer ruimtelijker en minder verdeeld in ‘hoekjes”. Bijkomend voordeel van deze ogenschijnlijk simpele wijziging is dat het prachtige bureautje bij het raam nu veel beter tot zijn recht komt.
  • om de tegen de wand  geplaatste kasten met verschillende hoogtes met elkaar te verbinden, hebben we besloten een wandcompositie te maken. De bewoners hadden een mooie verzameling kunstwerken. Met de kunstwerken van hun keuze hebben we een wandcompositie ontworpen en direct opgehangen.
  • ook de kunstwerken die niet in de wandcompositie pasten, kregen een mooie plek. Zoals bovenop de servieskast, waardoor de hoogte van de ruimte extra wordt benadrukt.

Soms is een een luisterend oor, een frisse blik, wat schuiven met meubels en het hanteren van boor en waterpas voldoende voor een interieur dat als nieuw aanvoelt!

"súperblij met het eindresultaat, jullie zijn een fantastisch duo!"

Maud & William.