interieurontwerp | gerealiseerd maatwerk in een onder architectuur verbouwde woning.

project samenvatting:
onze opdrachtgevers waren op zoek naar interieuradvies en  maatwerk meubelontwerpen voor hun nieuwe woning, die onder architectuur volledig verbouwd wordt.

projecttaken:
interieuradvies en -ontwerp, begeleiding realisatie maatwerk.

locatie:
particuliere woning in Dordrecht.

oplevering:
gerealiseerd in voorjaar 2020.

de interieurvraag.
Onze opdrachtgevers hadden de verbouwingsopgave van hun nieuwe woning uitbesteed aan onze collega, architect Daan Bolier. De jaren ’70 woning onderging op de tekentafel een ware metamorfose en wordt op dit moment verbouwd tot een lichte, moderne woning op een prachtige locatie. Gaandeweg het proces werd duidelijk dat onze opdrachtgevers behoefte hadden aan enkele ontwerpen voor maatwerk meubels en algemeen interieuradvies voor hun nieuwe huis. Via Daan kwamen zij eenvoudig bij ons terecht.

Hun interieurvraag was, zoals aangegeven, tweeledig:

  • rondom de dragende wand tussen keuken en woonkamer mocht een functioneel scheidingsmeubel worden ontworpen en bij de entree was ruimte voor een maatwerk garderobe.
  • en het zwart-wit-grijze kleurenpalet, dat de basis zou vormen van hun nieuwe interieur, kon wel wat warmte gebruiken.

maatwerk ontwerp.
Uit de verschillende opties die we voor het maatwerk scheidingsmeubel ontwierpen, kozen de opdrachtgevers voor het concept waarbij de dragende wand als functioneel element zichtbaar blijft. Rondom deze wand zijn verschillende functionele volumes geschoven. Wat betreft de materialisatie zijn we uitgegaan van de warme tint van Platowood, dat bij het terras, grenzend aan de woonkamer, zal worden toegepast als gevelbekleding. In overleg met onze meubelmakers Ralph & Reinder, zijn we uitgekomen bij Querkus Smoked Arabica, een warme, gerookte eikenfineer, in een geborstelde uitvoering. Aan de keukenzijde hebben we ervoor gekozen om dit materiaal te combineren met hoogglans witte, onregelmatig gevormde tegeltjes (azulejos blanco), om het geheel niet te zwaar te laten ogen. Dit meubel zal zowel in de woonkamer als in de keuken een mooie functionele uitbreiding en warme esthetische aanvulling vormen.

 Om hal en living, die middels een taatsdeur, uitgevoerd in staal en glas, met elkaar in verbinding staan, ook wat betreft uitstraling met elkaar te verbinden, hebben we ervoor gekozen om de maatwerk garderobe in dezelfde materialencombinatie van warm hout en hoogglans witte tegels uit te voeren.

eindresultaat maatwerk.
Op basis van onze tekeningen en input heeft het meubelmakers duo Ralph Herbers en Reinder Mollema het scheidingsmeubel en de garderobekast gerealiseerd. Wij kijken met veel plezier terug naar dit project en de samenwerkingen. Wij zijn trots op het eindresultaat!