interieurplan DIY | een persoonlijk interieur in een industrieel monument.

project samenvatting:
onze opdrachtgevers waren op zoek naar interieuradvies voor een monumentaal pand met een industrieel verleden.

projecttaken:
interieuradvies en -ontwerp.

locatie:
particuliere woning in Breda.

oplevering: 
februari 2021.

het ketelhuis.
Het Ketelhuis van Landgoed de Klokkenberg in Breda. Een industrieel monumentenpand waarin de historie nog zichtbaar is – de oude ketel in het atrium is een blijvende herinnering aan de functie die het pand ooit vervulde.
Dat is de plek waar onze opdrachtgevers een pracht van een woning hadden weten te bemachtigen. Voorzien van een ruime  living met open keuken en hoge plafonds, met uitzicht op een fruitboomgaard en verder weg over het Markdal. De bakstenen lambrisering en de architectuur van de lange gangen moesten gehandhaafd blijven in het plan van de architect.
Eigen ideeën, daar ontbrak het  niet aan bij onze opdrachtgevers. Een keuken van verweerd messing als blikvanger, stalen kozijnen als scheiding tussen de “multifunctionele logeer- annex studeerruimte” en de living, een combinatie van een houten vloer met een gietvloer, een kast met nissen, net als in hun vorige huis.
Maar het maken van de juiste keuzes, daar konden ze wel wat hulp bij gebruiken. En wij waren blij dat wij ze daarbij mochten ondersteunen!

interieurplan en ad hoc interieuradvies.
Op het moment dat wij de opdracht kregen, bevond de verbouwing van het pand zich nog in een pril stadium. Er moesten behoorlijk wat wanden worden doorgebroken om de nieuwe ruimtes zichtbaar te maken. Met de tekeningen van de architect en het wensenlijstje van onze opdrachtgevers konden wij echter al aan de slag. Op basis van een eerste interieurplan en verschillende kleinere ad hoc interieuradviestrajecten ontstond een totaal interieurplan met warme kleuren en materialen en een geheel eigen, persoonlijke sfeer.

keuzes, keuzes, keuzes.
Zeker tijdens een grote verbouwing of bij een nieuwbouwproject, waarbij ontzettend veel keuzes gemaakt moeten worden, is het fijn om mensen op ad hoc basis van interieuradvies te kunnen voorzien. Met behulp van onze 3D-visualisaties, in combinatie met materiaalstalen en  inspiratiebeelden, krijgen onze opdrachtgevers toch vaak al een goed beeld van hoe een ruimte kan gaan worden.  En kunnen er knopen worden doorgehakt als er weer eens een keuze gemaakt moet worden.

werk in uitvoering.
We hebben de verbouwing van het Ketelhuis met eigen ogen kunnen volgen. Tijdens het afgelopen jaar is de ruimte van een bouwput getransformeerd tot een heerlijke woning. De laatste keer ontbraken de kleuren op de muren en het behang  nog en bestond de keuken uit een leenkeuken van de keukenleverancier.  Een maatwerk wandmeubel wordt momenteel door meubelmaker Ralph Herbers in detail ontworpen en zal op termijn gerealiseerd gaan worden . Binnenkort gaan we terug om de voortgang te bewonderen. De foto’s volgen…

Ben je zelf ook op zoek naar inspiratie en ideeën voor een warm interieur met een geheel eigen, persoonlijke sfeer? Neem een kijkje op het Pinterest-bord bij dit interieurplan.