interieurplan DIY | een stoer, warm nest in een jaren ’30 woning.

project samenvatting:
voor een particuliere opdrachtgever mochten we meedenken over een zo duurzaam mogelijke inrichting van de woonkamer en de keuken van zijn nieuwe woning.

projecttaken:
interieuradvies.

locatie:
particuliere woning in Breda.

oplevering:
najaar 2019.

duurzame woning in upcoming wijk.
In dé upcoming wijk van Breda, de Belcrum, kocht onze opdrachtgever een mooie tussenwoning uit de jaren ’30. Tijdens een verbouwing zal de woning verduurzaamd worden (met o.a. nieuwe dubbele kozijnen, vloer- , gevel- en dakisolatie). Het interieur (indeling, materialisatie, meubel- en lichtplan) van de benedenverdieping (woonkamer, keuken) mocht door ons ontworpen worden.  Een persoonlijk  interieurplan DIY.

sfeeronderzoek: stoer, warm en duurzaam.
Aangezien onze opdrachtgever geen meubels in zijn bezit had, zijn we gestart met een onderzoek naar de gewenste woonsfeer. Al snel werd duidelijk dat het een stoer, warm nest moest worden. Een plek waar je je kunt terugtrekken als je thuis bent, waar ook andere mensen zich welkom voelen en waar de natuur een belangrijke rol speelt. En alles graag zo duurzaam mogelijk.

In ons interieurplan DIY hebben we dit concept vertaald naar een interieur waarin robuust hout  en de kleur groen een belangrijke rol spelen.

duurzaam meubelplan.
Enkele van de meubels, accessoires en  verlichting die we in ons interieuradvies hebben opgenomen en voldoen aan het predicaat “duurzaam” zijn o.a.:

  • een  (modulaire) hoekbank bekleed met stof uit gerecyclede PET-flessen, zoals bv. de modulaire bank Ellis van Sofacompany in stof Cura.
  • een bankje van gerecycled hout, zoals bv. krukje Ubud van Xenos.
  • een vloerkleed van gerecycled katoen, zoals bv. vloerkleed Fan van LIV interior.
  •  een vloerlamp met een voet van duurzaam bamboe en een kap van eco linnen, zoals de  vloerlamp Green van Alle Pilat.
  • voor meer inspiratie voor duurzame meubels, verlichting, accessoires en  wand- en vloerafwerking passend in deze woonstijl, neem je een kijkje op het Pinterest-bord dat we speciaal voor dit interieurplan samenstelden.

Hopelijk verloopt de verbouwing ven het huis voorspoedig en kan onze opdrachtgever snel starten met inrichten. Met de winter in het vooruitzicht zeggen we: kachel aan, gordijnen dicht,  met een goed boek op de bank – genieten maar!