interieurplan DIY | een uitbouw vraagt om een fris nieuw interieur.

project samenvatting:
woonkameruitbreiding met een nieuw keukenontwerp en fris interieur.

projecttaken:
indelingsonderzoek, interieuradvies en -ontwerp.

locatie:
particuliere woning in Breda.

oplevering:
september 2021.

interieursituatie.
Onze opdrachtgevers wonen naar volle tevredenheid in hun huidige woning. Om in de toekomst toch wat meer ruimte te krijgen met twee opgroeiende kinderen hebben zij het plan om de woonkamer aan de achterzijde te vergroten. De huidige keuken is nu een semi-open keuken. In de nieuwe situatie zal de keuken meer onderdeel worden van de woonkamer. Als gevolg daarvan zal de keuken worden vernieuwd. Bovendien is het huidige interieur toe aan een opfrisbeurt.

verbouwen met een plan.
Daarnaast geeft verbouwen nog meer stof tot nadenken: Welke open keuken indeling sluit het beste aan bij de wensen? Wat te doen met de vloer bij een uitbreiding? Gelukkig realiseerden onze opdrachtgevers dat het belangrijk is om in een vroeg stadium een interieurplan in handen te hebben. Een goed ruimtelijk plan is er op gericht om op tijd en de juiste bouwkundige keuzes maken. Het ruimtelijke plan is de basis waardoor het interieurplan in eigen tempo zelf uit te voeren is.

interieurwens.
Voor het nieuwe interieur zijn onze opdrachtgevers op zoek naar een rustige, warme basis. Zij houden van  natuurlijke materialen zoals hout. Kleurgebruik mag, als de basis maar rustig en een lichte eenheid blijft.
Wij hebben de interieurwens vertaald in een rustige materialen en kleurenpalet met subtiele interieur eyecatchers.

de ideale ruimtelijke indeling.
Een onderzoek naar de ideale ruimtelijke indeling werken wij uit in plattegrond en in ruimtelijke volumes. Alle mogelijke opties worden onderzocht met de bedoeling om te komen tot de meest optimale indeling waarin alle interieurwensen gerealiseerd kunnen worden.

ontwerpen doe je samen.
Tijdens het ontwerpproces hebben wij regelmatig contact met onze opdrachtgevers. Zo ook in dit ontwerpproces. Doordat wij meerdere oplossingsrichtingen en interieurinspiratie visueel delen kunnen onze opdrachtgevers goed aangeven welke interieuroplossing het beste bij ze past. Onze ervaring is dat samen optrekken en ontwerpen – van groot tot kleine interieurdetails – het beste eindresultaat oplevert. Ons doel is om ten einde van ons ontwerpproces, een interieurplan te presenteren dat samen met onze opdrachtgevers tot stand is gekomen.

interieurinspiratie.
Ben je zelf ook op zoek naar inspiratie en ideeën voor een nieuwe woon- en keukenindeling met een geheel eigen, persoonlijke sfeer? Neem een kijkje op het Pinterest-bord bij dit interieurplan.