interieurplan DIY | een warm en kidsproof interieur in een nieuwbouwwoning.

project samenvatting:
onze opdrachtgevers waren op zoek naar interieuradvies voor een warm en kidsproof interieur.

projecttaken:
interieuradvies en -ontwerp.

locatie:
particuliere woning in Gouda.

oplevering:
najaar 2020.

de interieurvraag.
Onze opdrachtgevers waren ongeveer 3 jaar geleden in hun – toen net opgeleverde huis – komen wonen. Op zich woonden ze er erg naar hun zin,  maar ze hadden moeite om de grote vierkante woonkamer – met prachtig zicht op de tuin, gelegen op het noorden – goed in te delen en een warme sfeer te geven.

In de slaapkamers hadden ze verschillende wanden al een kleurtje gegeven, maar de keuze voor een kleur in de woonkamer vonden ze lastiger. Met kleine kinderen moest het interieur bovendien praktisch en kidsproof blijven. Waar ze naar op zoek waren was een fijne, logische en efficiënte indeling van de woonkamer, met voldoende opbergruimte en een warme sfeer.

keuze uit twee indelingsopties.
Wij gingen aan de slag met de wensen en eisen en kwamen tot twee verschillende indelingsvoorstellen, elk met zijn eigen kleur en sfeer. Met gezellige zitjes rondom de gewenste sierhaard, uitzicht op de tuin en voldoende speelruimte voor de kinderen. Met als basis witte wanden, aangevuld met warm grijze of zacht bruin-roze tinten, aangevuld met okergele accenten.

maatwerk meubels.
Beide indelingsvoorstellen bevatten ideeën voor maatwerk meubels, die door een handige klusser zelf opgepakt kunnen worden, of verder uitgewerkt en gerealiseerd door een meubelmaker. Onze opdrachtgevers beraden zich op dit moment nog op de keuzes: welke elementen ze uit de beide indelingsvoorstellen gaan oppakken is ook voor ons nog een verrassing. Mixen en matchen is in ieder geval toegestaan – wij zijn benieuwd naar de uiteindelijke keuzes!

Ben je zelf ook op zoek naar inspiratie en ideeën voor een warm en kidsproof interieur? Neem een kijkje op het Pinterest-bord bij dit interieurplan.

"Wij zijn erg enthousiast over de ontwerpen en vinden elementen uit beide ontwerpen heel gaaf. We gaan de komende dagen eens brainstormen over hoe we het willen gaan inrichten. De ontwerpen zijn heel inspirerend."

Maaike & Frans.

Hieronder een beeld van de nieuwe situatie. Samen met Richard van Maakmeester heeft interior for tomorrow het wandmeubel verder uitgewerkt. Uiteindelijk heeft Maakmeester het wandmeubel gerealiseerd. Puik vakwerk! De zitkussens zijn geleverd door nofruit.nl. Foto’s: Maakmeester.