interieurplan DIY | groots verbouwen in het groen.

project samenvatting:
verbouwings- en interieuradvies voor de metamorfose van een gedateerde jaren ’60 woning naar een moderne eengezinswoning.

projecttaken:
verbouwingsadvies met indelingsonderzoek, interieuradvies en -ontwerp.

locatie:
vrijstaande particuliere woning in Strijbeek.

oplevering:
maart 2021.

wonen in het groen.
Met de aankoop van en gedateerde jaren ’60 woning op een mooi stuk grond in het buitengebied van Breda, werd voor onze opdrachtgevers een droom werkelijkheid: wonen in het groen, op fietsafstand van de stad. Maar voordat ze het huis konden gaan bewonen, was er werk aan de winkel. Het gedateerde jaren ’60 huis was hoognodig toe aan een update, niet alleen qua stijl, maar ook qua indeling.

binnen met buiten verbinden.
En qua indeling was het niet alleen de plattegrond die aandacht vroeg: ook deur- en wandopeningen werden opnieuw bekeken, gewijzigd en aangevuld. De grootste wens was om binnen zoveel mogelijk met buiten te verbinden.

samenspel met de opdrachtgevers.
Om een gevoel te krijgen van de indelingsmogelijkheden van de begane grond, werd een eerste schets gemaakt door de bewoners. Ook wij deden een eerste voorstel. Op basis van de uitkomst van de bespreking van beide voorstellen werd een indelingsonderzoek gestart, waaruit een ideale indeling naar voren kwam.

de ideale indeling.
De eethoek kreeg een plek naast de vergrote entree in de buurt van de keuken, de ruime zithoek met modulaire bank – voorzien van een stoere haard – werd zodanig geplaatst dat het uitzicht op de tuin door de nieuw te plaatsen pui optimaal werd. Daarnaast bleef genoeg ruimte over voor een speelhoek voor hun zoontje. In de keuken werd de ruimte optimaal ingevuld door te kiezen voor een vierkant kookeiland.

behang als blikvanger.
Het behang in de keuken – een prachtige blikvanger – diende als uitgangspunt voor de rest van de sfeer in het huis. Een rustige, lichte basis werd aangevuld met donkerblauwe, donkergroene en okergele accenten en “a touch of gold”.

sfeerbepalend lichtplan.
Ook de verlichting nemen wij mee in een interieurplan. Waar is verlichting nodig? Wat voor type verlichting? Welke armaturen passen binnen het interieurplan? Verlichting is belangrijk en sfeerbepalend in een ruimte. Een lichtplan is, naast een meubelplan en kleur- en materiaaladvies, een essentieel onderdeel van het interieurplan.

een virtuele tour.
Wil je een goed beeld krijgen van het totale interieuradvies, dan kan dat met de de virtuele tour die wij in de laatste fase van ons ontwerp voor onze opdrachtgevers maken. Bekijk de virtuele tour voor dit project hier.

interieurinspiratie.
Ben je zelf ook op zoek naar inspiratie en ideeën voor een moderne, rustige woonsfeer, waarin binnen en buiten met elkaar verbonden worden? Neem een kijkje op het Pinterest-bord bij dit interieurplan.