interieurplan DIY | indelings- en stylingadvies bij verhuizen en verbouwen.

project samenvatting:
voorafgaand aan hun verhuizing waren onze opdrachtgevers op zoek naar de indelingsmogelijkheden van de begane grond van hun nieuwe woning en naar inspiratie voor een warmere woonstijl.

projecttaken:
indelingsonderzoek, interieuradvies en -ontwerp.

locatie:
particuliere woning in Breda.

oplevering:
november 2020.

verhuizen en verbouwen.
Met een verhuizing naar een ruimere jaren ’30 woning in het vooruitzicht schakelden onze opdrachtgevers ons in om mee te denken over de ideale indeling van de begane grond van hun nieuwe woning. Ze wilden graag keuken en woonkamer ven elkaar kunnen scheiden middels een nieuwe, stalen en-suite. Bovendien zat er een “lastig hoekje” in de woonkamer, waarvan ze niet precies wisten wat ze ermee moesten. Daarnaast waren ze op zoek naar inspiratie voor een warmere woonsfeer. De rustige sfeer in hun huidige woning beviel prima, maar ze misten net dat beetje warmte.

indelingsonderzoek.
Dat lastige hoekje in de woonkamer: kon daar nou wel of niet een functie aan worden gegeven? En wat zou het aan ruimtelijke indelingsmogelijkheden opleveren om het hoekje te verwijderen en bij de woonkamer te  betrekken? Ruim voor de verhuisdatum deden wij  wij daarnaar een indelingsonderzoek, zodat eventuele extra  verbouwingsplannen tijdig konden worden meegenomen.

bestaande meubels in het nieuwe interieurplan.
Een verhuizing is een moment om op te ruimen en keuzes te maken, ook met betrekking tot meubels: welke meubels gaan er mee en passen in de nieuwe woning? Op basis van de wensen van onze opdrachtgevers kijken wij met een open blik naar de mogelijkheden om bestaande meubels zo goed mogelijk in te passen in het nieuwe interieur. Ook als de wens is om de sfeer te aan te passen, zijn er vaak nog veel mogelijkheden.

een keuze uit sferen of “mix and match”.
Uiteraard kunnen woonwensen op verschillende manieren vertaald worden. Elementen uit verschillende passende sferen kunnen gemixt en gematcht tot een persoonlijk geheel. In dit geval leverde een schilderij van onze opdrachtgevers twee verschillende sfeerbeelden op. De basis is in beide gevallen rustig, maar de (kleur-)accenten zijn net even anders gekozen.

interieurinspiratie.
Ben je zelf ook op zoek naar inspiratie en ideeën voor een nieuwe en suite indeling met een warme, rustige sfeer? Neem een kijkje op het Pinterest-bord bij dit interieurplan.