interieurplan DIY | verbouwen? eerst een interieurplan.

project samenvatting:
de tekening voor de verbouwing was al gemaakt door de architect, maar de opdrachtgevers konden bij de invulling van de extra ruimte en het verbinden van de bestaande woonruimte met de uitbouw, wel wat hulp gebruiken. Wij stelden voor hen een persoonlijk interieurplan DIY samen.

projecttaken:
interieuradvies, interieurontwerp.

locatie:
particuliere jaren ’20 woning in Breda.

oplevering:
voorjaar 2020.

verbouwingsplannen.
De leefruimte op de begane grond uitbreiden en een leefkeuken creëren, dat was de wens van de opdrachtgevers. Voor hun verbouwingsplannen hadden ze al een architect ingeschakeld, die de bouwtekeningen voor ze had gemaakt. Maar wat was nou de optimale indeling van de ruimte? Hoe konden ze oud en nieuw met elkaar verbinden? Welke meubels pasten in het nieuwe plan? Wat voor slimme oplossingen konden we verzinnen om voldoende opbergruimte te creëren? Wat waren de mogelijkheden voor verlichting in combinatie met de twee lichtstraten – en eigenlijk ook voor de overige ruimtes? Met deze vragen kwamen ze bij ons terecht. Wij maakten voor hen een interieurplan DIY, waarin we alle vragen voor hen beantwoorden. Samen met de bouwtekeningen van de architect vormt een interieurplan DIY een prima leidraad aan de hand waarvan je het optimale uit je verbouwingsplannen kunt halen.

de eerste indruk.
Een eerste indruk maken kun je maar één keer. Daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de entree van je woning. In dit interieurplan werd gekozen voor behang met een botanisch printje en een mooie lamp als blikvanger. Voldoende opbergruimte zorgt ervoor dat schoenen uit het zicht kunnen worden opgeborgen. Een raam en een deur in industriële steellook met glas zorgen voor voldoende lichtinval en mooie doorkijkjes.

verbinden oud en nieuw.
De combinatie van botanisch en industrieel komt overal terug in het interieur. Een duurzame vinylvloer van Tarkett (volledig recyclebaar en bestaande uit 32% gerecycled materiaal – Tarkett iD Supernature NL – Forest Oak SISAL) vormt de basis voor de gehele benedenverdieping en verbindt oud en nieuw met elkaar. Ook de warme middengrijze kleur op de wand (bv. Cool Arbour van Little Greene) loopt door van voor naar achter.

speelhoek wordt werkhoek.
Het bestaande meubel in de kinderhoek kan worden uitgebreid, zodat meer opbergruimte ontstaat. Door het werkblad van kinderhoogte te verplaatsen naar bureauhoogte, en het geheel met natuurlijke materialen te stylen, ontstaat een werkplek waar niet alleen kinderen, maar ook  volwassenen graag zullen zitten. Voor de leefkeuken wordt gekozen voor een robuuste eettafel met lange wandbank waarin extra opbergruimte kan worden gecreëerd. Een spoeleiland in een donkere houtkleur met licht werkblad en een hoge kastenwand met kooknis in dezelfde kleurstelling, zorgen voor een stoer en warm contrast. De witte, handgevormde tegels die als lambrisering bij de wandbank worden toegepast (en weer terugkeren in de kooknis op de tegenoverliggende wand) zijn niet alleen praktisch, maar brengen ook net wat extra textuur in de ruimte.

mix & match.
Voor de opdrachtgevers gaf het interieurplan veel inzicht in de mogelijkheden en de te nemen beslissingen voorafgaand aan, tijdens en na het verbouwingstraject. Een houvast en leidraad, met voldoende ruimte om te mixen en matchen met eigen ideeën.