interieurplan op maat | herindeling en interieur update van een jaren ’30 woning.

project samenvatting:
verbouwings- en interieuradvies voor de herindeling van een jaren ’30 woning, waarbij het interieur van de begane grond en van de slaapkamers op de eerste verdieping een frisse update kreeg.

projecttaken:
indelingsonderzoek, interieuradvies en -ontwerp.

locatie:
particuliere jaren ’30 woning in Breda.

oplevering:
maart 2022.

wijziging indelingswensen in een huis met opgroeiende kinderen.
Onze opdrachtgevers woonden al enkele jaren met veel plezier in hun prachtige jaren ’30 woning in Breda. Met opgroeiende kinderen bleek de ruimtelijk indeling van hun huis echter steeds minder aan hun eisen te voldoen. En ook qua sfeer hadden ze toch wel wat wensen. Met in het achterhoofd een verhuizing naar een grotere woning binnen enkele jaren, besloten ze om hun huidige woning toch met wat kleine ingrepen aan te passen, om optimaal te kunnen blijven genieten van de mogelijkheden die deze woning hen bood.

een nieuwe en suite indeling.
In de woonkamer werd ervoor gekozen de entree te verplaatsen, waardoor een lange wand werd gecreëerd met meer plek voor een grote modulaire bank. Deze bank kan in verschillende opstellingen worden geplaatst, afhankelijk van de gelegenheid. Stalen deuren scheiden woonkamer en leefkeuken van elkaar, en bieden de mogelijkheid om de ruimte flexibel te gebruiken, en waar nodig meer privacy en rust te creëren.

klassieke jaren ’30 entree met terrazzo.
Door het wijzigen van de entree naar de woonkamer, werd de hal langer. De bestaande terrazzovloer in deze ruimte werd eveneens verlengd, om de klassieke jaren ’30 entree te kunnen handhaven. Voor de hal werd een houten halmeubel op maat ontworpen, met plek voor jassen en accessoires en voorzien van een spiegel.

warm familiehuis met behang.
De wanden in de woonkamer en leefkeuken, die eerder donkergrijs en wit geverfd waren, werden deels voorzien van behang met een textielstructuur. Dit behang zorgt direct voor meer warmte. Een groot, licht vloerkleed in de woonkamer zorgt voor ervoor dat de losse delen van de zithoek met elkaar verbonden worden, en dat de ruimte niet te donker wordt. In de leefkeuken, op de plek waar eerst de speelhoek voor de jongste dochter was, werd een kast op maat gemaakt, voorzien van houten schuifdeuren.

rustige slaapkamers.
Voor zowel de ouderslaapkamer als de slaapkamer van de jongste dochter werd een styling plan gemaakt. Ook in deze kamers kwam behang. De rust in de kinderkamer keerde terug door het speelgoed in de open kasten te verstoppen achter bamboe rolgordijnen en rustige tinten als basis te gebruiken.

realisatie verbouwing en lichtplan.
Bij de realisatie van ons interieurplan spelen andere partijen een belangrijke rol. In dit geval kozen de opdrachtgevers voor Grüter VORM als uitvoerende partij voor de verbouwing. Het lichtplan werd gerealiseerd door van Poppel verlichting.

interieurinspiratie.
Ben je zelf ook op zoek naar inspiratie en ideeën voor een rustige, warme woonsfeer voor jouw familiehuis? Neem een kijkje op het Pinterest-bord bij dit interieurplan.