onze ontwerpfilosofie in woord en beeld.

De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met het verwoorden en visualiseren van onze kijk op circulaire interieurvormgevingstrajecten. Het resultaat daarvan is sinds deze week te vinden op onze website.
Om de interieurkringloop op circulaire wijze te kunnen sluiten zijn we nog op zoek naar een “materialenmakelaar” in de regio Breda – meer daarover lees je in het onderstaande bericht dat is terug te vinden op de website van futureproof.community.

Interior for Tomorrow zoekt “materiaalmakelaar” omgeving Breda

De markt voor gebruikte (rest)materialen en producten is volop in ontwikkeling. Slopers veranderen hun werkwijze waardoor veel meer bouwelementen (kozijnen, vloeren) herbruikbaar zijn en weer op de markt komen. Particulieren zetten vaker hun oude eethoek of keuken op Marktplaats.

Over Interior for Tomorrow
Wij zijn interior for tomorrow, een advies- en ontwerpstudio gevestigd in Breda.  Wij zijn beiden technisch opgeleid aan de TU Delft. Later hebben wij een vervolgopleiding interieurvormgeving en -styling gedaan.  Onze passie is design, ruimte- en interieurvormgeving. Daarnaast – gevoed door onze technische achtergrond – hebben wij een gezamenlijke droom:

interieurprojecten vormgeven en realiseren op een circulaire wijze

Waarom? Omdat wij ons de urgentie realiseren van de circulaire economie en het circulaire denken. De klimaatverandering is heel duidelijk zichtbaar: extreme natheid, extreme droogte, meer orkanen, smelten van ijskappen, uitputting van grondstofbronnen…

Het streven naar mooie milieubewuste ruimtelijke oplossingen is voor ons een ‘must’ met het oog op de toekomst. Wij willen in onze interieurontwerpen laten zien dat aandacht voor milieu en design heel goed samen gaan. 

Voor onze interieurprojecten en geïnspireerd door o.a. Rotor DB Brussels en Buurman Rotterdam, zijn wij nu op zoek naar een nieuwe circulaire materialenpartner in de regio Breda.

Reststromen uit de regio verwaarden
In een circulaire economie gebruiken we materialen zo vaak en zo lang mogelijk, maar toch is het niet altijd makkelijk om vraag en aanbod op het juiste moment bij elkaar te krijgen. Winkels met vintage meubelen en groothandels voor antieke bouwmaterialen zijn er wel, maar waar vind je materialen voor afwerking van een interieur of tweedehands inbouwmeubelen? Er is wel het nodige te vinden maar het zoeken van de juiste spullen, het regelen en onderhandelen over de aanschaf kost tijd. Ook is er vaak transport en tijdelijke opslag nodig.

Het is wenselijk voor het oogsten van geschikte materialen om te inventariseren welke materialen-reststromen er binnen de regio (Breda) voor handen zijn. Welke restmaterialen zouden nog wel voor interieurtoepassingen geschikt kunnen zijn? Mooi zou zijn als deze restmaterialen bij een regionaal materialendepot bekeken en ingekocht kunnen worden.  

Op zoek naar een materialenmakelaar!
Ben jij onze materialenmakelaar? Ken of ben jij iemand die ons kan helpen met de inventarisatie van materialen uit reststromen voor ons bedrijf, of heb je hier een goed idee voor? Ben je ook op zoek naar een oplossing voor dit probleem? Neem dan contact met ons op!

Onze inspiratie:

  • Rotor DB Brussels:
    dit bedrijf is o.a. gespecialiseerd in het oogsten van mooie afbouwmaterialen en producten uit bestaande | te slopen | aan te passen gebouwen  
  • Buurman:
    werkplaats/winkel met tweedehands materialen in Rotterdam.
  • Hof van Cartesius:
    werkplek gebouwd met hergebruikte en groene bouwmaterialen.

Marielle & Evelien | interior for tomorrow | www.interiorfortomorrow.nl

OKTOBER 2018