ruimtelijke oplossingen | waar laten we de houtkachel?

project samenvatting:
ontwerp van verschillende ruimtelijke oplossingen voor de plaatsing van een houtkachel.

projecttaken:
interieuradvies en -ontwerp, maatwerk ontwerp.

locatie:
particuliere woning in Breda.

oplevering:
voorjaar 2019.

Voor een opdrachtgever in Breda, in het bezit van een prachtig verbouwde jaren ’30-woning, zijn we op zoek gegaan naar ruimtelijke oplossingen voor het plaatsen van een houtkachel.

Na de verbouwing van hun huis bleven de opdrachtgevers zitten met het oude houtkacheltje, dat ze tijdens het verbouwen hadden gekocht. Ze vonden het kacheltje bij nader inzien toch iets aan de kleine kant en ook de kleur bleek niet meer helemaal te passen bij hun huidige inrichting.

Aan ons de taak om enkele ruimtelijke oplossingen te verzinnen om de (huidige of nieuwe) houtkachel een plekje te geven waarop hij goed tot zijn recht zou komen. Door enkele inspiratiebeelden te verzamelen en onze ideeën in schetsmatige 3D-visualisaties uit te werken, hebben de opdrachtgevers een goed beeld gekregen van de mogelijkheden.

Mixen en matchen van oplossingen is natuurlijk altijd mogelijk: al puzzelend ontstaan op die manier heel veel mogelijkheden om verder mee te spelen, totdat precies die oplossing gevonden is die helemaal passend is.