Team Virtue X interior for tomorrow.

Toen we in september 2020 werden benaderd door een lid van het VIRTUe studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, met de vraag of we het team zouden willen ondersteunen met onze expertise op het gebied van duurzaam en circulair interieurontwerp, waren we meteen enthousiast. Wij zijn dan ook heel blij en trots dat we het VIRTUe studententeam van de TU Eindhoven mogen bijstaan als design consultant.

Team VIRTUe is een multidisciplinair studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven, bestaande uit Master en Bachelor studenten van verschillende studierichtingen. Momenteel doet een actieve kern van 52 studenten mee met de competitie van de Solar Decathlon Europe 2022 in Wuppertal in Duitsland. Hun missie: het ontwerpen van een huis binnen een stedelijk concept dat de gebouwde omgeving transformeert en mensen inspireert om hun levensstijl te verduurzamen.

De Solar Decathlon is ’s werelds grootste bouwcompetitie onder verschillende universiteiten. Het uiteindelijke doel van de Solar Decathlon is een gebouw te ontwerpen dat geheel op zonne-energie werkt, in combinatie met alle daarbij benodigde innovatieve technologieën. Het gebouw zal tijdens de competitie in 2022 ook daadwerkelijk in Wuppertal gerealiseerd worden. Voorafgaand daaraan zal er aan het eind van het voorjaar van 2021 een testbouw worden neergezet op de campus van de TU Eindhoven. Om dit allemaal mogelijk te maken werkt het studententeam nauw samen met de universiteit en diverse externe partijen.

Wat betreft het interieur is het doel van het team om een interieurontwerp te creëren dat past bij bij hun visie en binnen het algehele concept, waarbij circulariteit één van de hoofdcriteria is. De afgelopen maanden zijn er al heel wat stappen gezet en het interieurontwerp begint dan ook steeds meer vorm te krijgen. We vinden het fijn om onze kennis met een groep gemotiveerde studenten te kunnen delen om stapje voor stapje dichterbij de realisatie te kunnen komen.

Meer over het project en het concept is te vinden op de websites van Team VIRTUe en Solar Decathlon Europe.