van concept tot realisatie | flexiblele showroom CANTOR circulair meubilair.

project samenvatting
interior for tomorrow ontwikkelde een flexibel concept voor de nieuwe showroom van CANTOR.

projecttaken
concept |  ontwerp | realisatie.

locatie
Zoeterwoude.

oplevering
februari 2018.

CANTOR circulair meubilair is een nieuw platform voor leveranciers van circulair meubilair en accessoires binnen de kantoorinrichtingsbranche. Om de circulaire economie binnen deze branche een boost te geven, de bewustwording te vergroten en de leveranciers ook in deze markt onder de aandacht te brengen, kwam Velto – een groothandel in bureaustoelen die de circulaire economie een warm hart toedraagt – met het idee om deze leveranciers bij elkaar te brengen en een platform te bieden.

Uitgaande van de bestaande donkere ruimte, bedachten wij een flexibel concept waarbij licht-donker contrasten en natuurlijke aardetinten de basis vormen voor de circulaire inrichting van de ruimte.

De bestaande donkere tapijttegels op de vloer bleven voor het grootste deel gehandhaafd; een deel van de tegels werd vervangen door het lichte Forbo marmoleum cocoa white chocolate, een marmoleumsoort waaraan cacaoschillen (een afvalstroom uit de nabijgelegen cacao-fabriek) zijn toegevoegd. Voor het creëren van scheidingswanden en het bouwen van podia werden bestaande podia hergebruikt en geschilderd met fairf. Daarnaast werd de grote ruimte verdeeld in kleinere ruimtes door gebruik te maken van gordijnen, gemaakt uit de gerecyclede gordijnstoffen van Enschede Textielstad.

  • interior for tomorrow heeft verschillende circulaire partners voor het platform aangedragen. Met de geselecteerde producten van deze partners hebben we een aantrekkelijke opstelling gemaakt, waarbij duidelijk wordt dat met duurzame en circulaire designproducten esthetisch verantwoorde kantoorruimtes kunnen worden ingericht.

Op 14 februari j.l. werd de showroom van het nieuwe platform, dat de toepasselijke naam CANTOR circulair kreeg, op feestelijke wijze geopend. Afgaand op de enthousiaste reacties van de bezoekers gaan we ervan uit dat er in de nabije toekomst een hoop kantoren een circulaire make-over zullen krijgen – en dat juichen wij uiteraard van harte toe!