beelden hierboven: situatie voor.

van kantoor naar clubhuis | duurzame herinrichting kantoor ISPT.

project samenvatting
in de zomer van 2022 werden we uitgenodigd om een voorstel te maken voor de herinrichting van het kantoor van ISPT in Amersfoort. Sinds 2012 is ISPT gehuisvest in het voormalige Stedelijk Gymnasium van Amersfoort, een Rijksmonument daterend uit de jaren ’30, omringd door prachtig groen.  Na 10 jaar voldeed de inrichting niet meer aan de functionele wensen en eisen ten aanzien van de nieuwe hybride werkvormen. Bovendien ademde de werkomgeving te weinig eigenheid en was de vloerbedekking hoognodig aan vervanging toe. De wens: een transformatie “van kantoor naar clubhuis”; uiteraard zo duurzaam mogelijk, passend bij de missie van ISPT – the Institute for Sustainable Process Technology.

Samen met Anneke Op ’t Hoog interieurontwerp gingen wij deze ontwerpuitdaging aan.

projecttaken
concept |  ontwerp | realisatie.

locatie
Amersfoort.

oplevering
zomer 2023.

quick scan huidige werkomgeving.
Een transformatie van kantoor naar clubhuis – de eerste quick scan die wij uitvoerden liet inderdaad zien dat het kantoor met zijn huidige indeling te weinig ruimte bood aan de verschillende typen werk- en overlegvormen die er moesten plaatsvinden. En dat de sfeer weinig weg had van een clubhuis. Na een eerste inventarisatie van de huidige kantoorinventaris bleek echter wel al snel dat het huidige kantoormeubilair (bureaus, vergader- en bureaustoelen) nog prima voldeed.

duurzame aanvulling bestaande kantoorinventaris.
Op basis van de gewenste hoeveelheid verschillende werk- en overlegruimtes gingen wij in eerste instantie aan de slag met een herindeling van de ruimte. Door de gang bij de bestaande werkruimte te betrekken werd het aantal m2 kantooroppervlak uitgebreid. De bestaande kantoorinventaris werd aangevuld met soft seating, treinzitjes en belcellen in de huisstijlkleuren van ISPT. Vergaderruimtes werden middels transparante raamdecoratie meer gescheiden van werkruimtes. Werkplekken werden beter van elkaar gescheiden door halfhoge akoestische bureauschermen. De akoestiek werd verder verbeterd door toepassing van vilten plafond-eilanden en hanglampen. En – niet te vergeten -het oude tapijt werd vervangen door nieuw tapijt. En bij de aanschaf van nieuwe producten werd uiteraard gekeken naar de duurzaamheid ervan.

van kantoor naar clubhuis.
Missie geslaagd? Jazeker! Het kantoor wordt efficiënter en intensiever benut dan voorheen. En de sfeer? Oordeel zelf…

ook op zoek naar een duurzame herinrichting van jouw kantoor?
Voor de inrichting van het kantoor van ISPT hebben we o.a. samengewerkt met de volgende leveranciers:

  • tapijt: Milliken (niet verlijmde, traction back) tapijttegels via Enzovoortbv
  • soft seating, barkrukken, treinzitjes, bureauschermen: VEPA
  • PET-vilten plafondeilanden en hanglampen: In-Zee