verbouwingsadvies door een interieurvormgever.

Bijgaande beelden vormen een onderdeel van een indelingsadvies voor een verbouwing (uitbouw) van een woonhuis te Breda. Soms zijn enkele simpele visualisaties al voldoende om een keuzeproces voor de meest optimale indeling van een woning – passend bij de gebruikers – te vergemakkelijken en de juiste beslissingen te kunnen nemen. En dat is ontzettend belangrijk, want als je verbouwt, dan wil je daar natuurlijk nog jaren plezier van hebben!

Een huis verbouwen kost een hoop energie, maar kan ook veel energie opleveren. Als de verbouwing goed wordt uitgevoerd, krijg je een heel nieuw huis terug, dat geheel voldoet aan je wensen en eisen: oftewel woon- en leefgenot gegarandeerd! Een interieurvormgever kan daarbij helpen.

Als je de indeling van je huis opnieuw onder de loep neemt en je al je woonwensen op een rijtje zet, kan het best nog een opgave zijn om alles in te passen in de nieuwe ruimte en binnen je budget. Het inschakelen van een interieurvormgever  – liefst op het moment dat de verbouwingsplannen nog heel vers zijn – kan dan een goede stap zijn. Zodra je overweegt een architect in te schakelen, ga dan ook eens op zoek naar een goede interieurvormgever.

Veel mensen kennen het begrip interieurvormgeving niet. Interieurontwerp of binnenhuisarchitectuur zijn veel bekendere termen. Bij interieurvormgeving staat het ruimtelijk ontwerpen centraal. Materialen, kleuren, meubels en verlichting bepalen de sfeer in huis. Maar ook de indeling van een ruimte, de lichtinval, de verbinding tussen de verschillende ruimtes en het gebruik van de verschillende ruimtes bepalen of je je in een bepaalde omgeving (thuis of op je werk) prettig voelt. Een interieurvormgever kan helpen om de leefomgeving voor de gebruikers te optimaliseren.

In overleg met de opdrachtgever bepaalt de interieurvormgever wat de juiste aanpak is van een gegeven interieurvraag of -opdracht. Soms kan een klein advies al voldoende zijn om iemand in de juiste richting te helpen, soms wordt een langer lopend traject ingegaan. Tijdens dit traject worden verschillende hulpmiddelen ingezet om de ideeën van opdrachtgever en interieurvormgever tot leven te laten komen en aan de hand daarvan te kunnen bespreken, zoals moodboards, plattegronden, schetsen en 3D-visualisaties. Op die manier wordt naar het eindresultaat toegewerkt: een leefomgeving waarin alle gebruikers zich prettig voelen.

Als je interior for tomorrow inschakelt, zorgen wij er daarnaast ook voor dat er zorgvuldig wordt gekeken naar hergebruik van bestaande materialen of interieurelementen. En waar nieuwe materialen en meubels nodig zijn, zullen wij altijd op zoek gaan naar de meest duurzame opties.