verdieping | duurzaam en circulair ontwerpen.

De komende weken zijn we druk bezig met het verdiepen van onze kennis op het gebied van circulair en duurzaam ontwerpen.

A.s. donderdag brengen wij een projectbezoek aan het kantoorgebouw van energie netbeheerder Liander in Duiven. Door architectenbureau Rau is daar op innovatieve wijze een BREEAM outstanding huisvesting gecreëerd in een complex van vijf bestaande gebouwen, die zijn uitgebreid en overkapt door een ‘klimaatkas’ met een zwevend dak. Thomas Rau geldt als een van de voorvechters van het circulaire gedachtengoed. In Alliander kreeg hij de kans deze ideeën in de praktijk te brengen. Voor meer informatie over dit project kun je terecht op de website van het architectenbureau. 

Voor de week erna staat een Circular Design Class van CIRCO op de planning, waar we aan de hand van een eigen case gaan werken aan het circulair maken ervan. Daarbij wordt dieper ingegaan op de beschikbare circulaire business modellen en design strategieën. CIRCO is een platform dat de ontwikkeling naar een circulaire economie versnelt, met design als motor. CIRCO stimuleert bedrijven en ontwerpers samen te werken aan concrete opdrachten en laat zo daadwerkelijk circulaire business tot stand komen.

Tenslotte zullen we eind september de ABN AMRO Innovation Challenge 2017 bezoeken tijdens het Green Buildings Congres, dat plaatsvindt tijdens Dutch Green Building Week 2017. Hier zullen 40 state-of-the art concepten, producten en ideeën gepresenteerd worden die bijdragen aan het verduurzamen van gebouwen. Het winnende idee wordt beloond met de ABN AMRO Innovation Challenge Award 2017. En – dat maakt het nog interessanter – het congres vindt plaats in Circl, het gloednieuwe circulaire ABN Amro paviljoen op de Zuidas. Circl is duurzaam van ontwerp van fundering tot en met de exploitatie.

Hopelijk leveren al deze uitstapjes ons, naast verdieping van onze kennis en kunde, ook een hoop inspiratie op…

In de tussentijd blijven wij natuurlijk werken aan nieuwe en lopende projecten – waar wij de opgedane kennis meteen in praktijk proberen te brengen – en houden we jullie op de hoogte van onze bevindingen.